1999-ben egy unatkozó angol milliárdos, Maximillion Cooper úgy gondolta, mekkora buli lenne már 3000 mérföldet kocsikázni méregdrága szuperkocsikkal, közben celebekkel partizva.

Azóta minden évben megteszik az utat, néha komoly balesetekkel, gyorshajtásos büntetésekkel tarkítva. 2007-ben még halálos baleset is volt, most “csak” egy Ferrari tört össze a Hungaroringen…

Idén Dublinból Bukarestig ralliznak. Megálltak Budapesten és a Hungaroringen is, a Hyp-R-nek sikerült mindkét exkluzív helyre bejutnia.

Összefutottunk Shmee-vel és csapatával, akik egy spéci, 735 lóerős ABT Audi RS6-tal jöttek. Mindenki piszok fáradt volt, kicsit szétzilálódott a mezőny, mire Magyarországra értek.

A Car Throttle-ös srácok nem hazudtolták meg magukat, Alex laza volt mint mindig.

A show legmenőbb járgánya a Batmobile volt – a 2015-ös Batman: Arkham Knight játék ihlette tankot egy 5.2 literes Lamborghini Gallardo motorjára építették Svédországban, szaud-arábiai megrendelésre. Az 560 lóerős, V10-es kocsi legálisan közlekedik az utakon, rendszámot is kapott a svéd hatóságoktól! Hogy mennyibe került, arról nem nyilatkozott a tulaj, de a gumija önmagában egy vagyon: a 315 / 40-es, 26 collosok darabja százezer forint.

Sajnos a Ringen volt egy baleset is, az egyik Ferrari a célegyenes végén féktávon blokkolt, és belecsapódott az egyes kanyar gumifalába. Nem sérült meg senki, ám szegény Ferrari lovacska komolyabb javításra szorult. És persze a futamot is leállították fél órára, amíg összeszedték a kocsi elejét és bevitték a boxba.

A BAC Mono két együléses kocsit is kihozott a Hungaroringre – emlékeztek? Egy ilyet törtek össze az Alagútban két éve. Ezek a kocsik alig 500 kilósak, ám közel 300 lóerősek – és nemcsak erősek, de gyönyörűek és csodás hangjuk is van. Az új fejlesztésekről, eladásokról Neill Briggs-zel beszélgettem, akivel hamarosan egy hosszabb interjút is megnézhettek.